Mătușa cool

Când am devenit mătușă am fost foarte bucuroasă. Mă și vedeam mătușica cea cool, petrecăreață, amuzantă, la care nepoții vin ca să se plângă de părinți și pe care o iubesc la nebunie.

Mi-am pregătit un întreg arsenal. Cărți pe care să le citesc copiilor, rachete de tenis, minge de baschet, păpuși, ursuleți, hainuțe și accesorii.

O vreme totul a mers conform planului. Nepotica mea abia aștepta să vină la mine să facem prăjituri, să citim povești și să ne jucăm împreună. Am învățat-o să joace tenis, să patineze și i-am povestit despre nenumăratele prostioare pe care le făceam împreună cu mama ei când eram noi de vârsta ei. Fetița pleca mereu de la mine cu zâmbetul pe buze și abia astepând să se întoarcă.

Odată cu începerea școlii, lucrurile au devenit mai complicate. Deja trebuia să mergem împreună să cumpărăm hăinuțe pentru școală, rechizite, cărți și să facem teme. Ascultam povești despre joculețele de la școală, făceam tabla înmulțirii și repetam pașii pentru dansul de la serbarea de sfârșit de an.

Dacă asta era greu, stați să vedeți cum a fost pregătirea pentru serbarea de sfârsit de clasa a 8a.

Fericită că a scăpat de generală cu brio, nepoțica mea a venit încântată la mine să mă roage să o ajut cu pregătirile pentru serbare. Petrecerea de la școală va fi urmată de o petrecere între prieteni acasă la o colegă de a ei. Nepoțica mea își dorea foarte mult să arate frumos în pozele ce vor rămâne amintire și să facă o impresie plăcută la petrecere, așa că am fost de acord să o ajut să își cumpere hainele pentru petrecere și să o ajut să se pregătească.

Cumpăratul hainelor a fost cum a fost, dar pregătirea m-a luat total prin surprindere! Taman în apropierea zilei cu pricina, pielea frumoasă a nepoatei mele a fost pusă în primejdie de o acnee urâcioasă. Să vezi atunci țipete și plânsete! “ O să arăt oribil în poze! Toți vor râde de mine! Nu o să fac nicio poză, niciun selfie! Să vezi ce o sa mă bârfească Andreea! Eu nu mai merg nicăieri! Mă închid în casă!” Si, poc, ma trezesc cu o ușă trântită în nas!

După multe plânsete, momente de panică și disperare, măști faciale care mai de care mai colorate și mai urât mirositoare, tânăra domnișoară s-a hotărât să asculte sfaturile familiei și să cumpere tratament cosmetic de la farmacie. Dar cel mai important, să fie plină de încredere în sine, să constientizeze ca viața ei de abia a început și că o așteaptă momente magice și că nu un selfie cu prietenii este important,  ci chiar prietenii. Nu o fotografie trebuie neapărat să fie reusită, ci o prietenie.

 

4185-kit-of-no-fear-2

Înarmată cu încredere în sine, o rochie de vară potrivită pentru vârsta ei, părul lăsat liber pe umeri, prins doar cu o bandă colorată și un zâmbet dulce, nepoțica mea a fost gata de selfie-ul mult dorit cu prietenii ei.

Bineînțeles, kitul tratament cosmetic a fost o armă secretă importantă pentru noi, dar acesta este un secret care nu va rămâne cu noi.

Articol scris pentru SuperBlog2017. Fotografiile nu îmi aparțin, sunt preluate de pe http://www.farmec.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s