Eu și apa

Cu apa am o relație de iubire-ură. Ador să înot. Imi place să mă scufund în apa mării, să îmi aud doar respirația și tremurul apei. Iubesc cum soarele se reflectă în apa mării și cum sclipirile valurilor îmbogățesc fiecare fotografie. Ador să mă plimb dimineața pe malul mării, să alerg pe plajă și într-un sfâșit să intru în apă și să mă bălăcesc repede, până să apară primii turiști pe plajă.

Îmi place să înot și în piscină. Încerc să îmi petrec cât mai multe dimineți înotând, fiindcă niciun alt sport nu mă relaxează mai mult. Ador senzația pe care o am atunci când îmi beau cafeaua pe drumul spre birou, simțindu-mi picioarele ușor amorțite de la bătutul apei și picăturile de apă care îmi cad de sub pălărie fiindcă nu am niciodată răbdare suficientă să îmi usuc bine părul.

Dacă pentru înot am o pasiune teribilă, băutul apei îmi dă mari bătăi de cap. Uit mereu să beau suficientă apă. Poate să treacă o zi întreagă și eu să nu fi băut nici măcar o picătură de apă. Apoi seara recuperez și beau cât ar fi trebuit și nu am băut în cursul zilei.

Cafea în schimb beau, nene, o grămadă. Am o pasiune pentru ea. Îmi place să o beau dimineața, pe balconul meu sau pe fotoliu, până să sune alarma care nu mă trezeste, ci îmi amintește că trebuie să mă pregătesc să plec la birou. Îmi place să o beau în concediu pe plajă sau pe terasă la munte, cu familia și prietenii. Și îmi face plăcere să o beau chiar și cu colegii, în pauze. Nu îmi lipseste niciodată de pe birou și o iau cu mine și în ședințe când uneori e singurul lucru care mă ajută să fiu atentă.

De curând am descoperit romanele lui Hemingway și, încercând să învăț mai multe despre acest autor, mi-am cumpărat cartea „ Rețetele lui Hemingway” de Craig Boreth. Acolo am găsit secretul unei cafele cu adevărat bune: se face cu apă de izvor. Citind cartea, mă și vedeam în pădure, aducând apa de izvor la focul de tabără până să răsară soarele și pregătind cafeaua delicioasă pentru colegii mei aventurieri.

Chitită să beau o cafea făcută după rețeta din carte, am comandat un bax de apă de izvor La Fântâna, apă tocmai din munții Serbiei.

 

pmOOjJd_sticle produse

apa-de-izvor.jpg

 

 

Fericită, îmi beau cafeaua și citesc pe balcon „ Pentru cine bat clopotele” la lumina soarelui de toamnă. De acum încolo o să îmi iau sticluța de apă de izvor și la birou și o să îmi beau porția zilnică de apă gândindu-mă la călătorii și aventuri prin munți.

 

 

Articol scris pentru SuperBlog 2017. Fotografia nu îmi aparține.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s