Work and Travel

Aș vrea și eu să cunosc acel student care nu visează să vadă lumea. Să călătorească, să petreacă, să cunoască oameni interesanți și să își adune amintiri cât mai frumoase ale tinereții lui.

Pentru mulți studenți români bugetul este însă o mare problemă. Unii dintre ei de abia pot face față cheltuielilor zilnice și își pot susține studiile. Să călătorești în țări străine este deja un lux pentru majoritatea dintre ei.

Bursele Erasmus sunt o soluție minunată pentru cei care au note suficient de bune și care își doresc să experimenteze studiul într-o altă țară. Totuși banii oferiți ca bursă nu constituie decât un minim necesar pentru întreținere iar studenții ar trebui să aibă un buget extra pentru a putea profita cu adevărat de experiența unui studiu în străinătate.

Una dintre cele mai populare oferte pentru studenți este programul work and travel. Personal, nu am participat la program dar am câțiva prieteni din facultate care au declarat că acest program a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața lor (de până acum cel puțin). Prin Work and Travel Vacanțe Speciale poți alege programul cel mai potrivit, destinația favorită și jobul care consideri că îți aduce cât mai multe avantaje. Există servicii de consultanță și asistență prin care studentul își poate găsi un job sau dacă tânărul are deja un aranjament de job poate apela doar la serviciile de înscriere în program.

Work_and_Travel_Vacante_Speciale_05-768x482

Marele avantaj al acestui program este faptul că studenții au posibilitatea să lucreze și să economisească niște bani. Problema este că de multe ori tinerii trebuie să lucreze foarte mult, sau chiar să își ia mai multe joburi pentru a putea face față cheltuielilor de zi cu zi acolo și a se întoarce cu un ban în plus acasă.

Totuși faptul că li se oferă șansa să cunoască noi oameni și să se lovească de o cultură total diferită cântăreste mult astfel încât mulți tineri acceptă provocarea și își aleg o astfel de vacanță specială.

După ce am studiat lista de joburi pusă la dispoziție de CND Vacanțe Speciale mi-am dat seama că dacă aș fi participat la un astfel de program, aș fi ales cu siguranță ca destinație Texas-ul.

Întotdeauna am fost fascinată de poveștile cu cowboy. Mă și vedeam la rodeo, încercând să îmi țin echilibrul pe cel mai nărăvaș cal și fluturând lassoul. Filme precum Giant, cu Rock Hudson și Elizabeth Taylor, m-au făcut să îmi închipui că texanii sunt oameni cu un caracter extraordinar de puternic, care luptă din toate puterile pentru pământul și familia lor și care nu se lasă învinși de greutățile vieții. Astfel de filme m-au făcut să privesc viața la o fermă texană într-un mod ușor idealizat și să cred că munca grea este compensată cu totul de faptul că seara poți trăi ca un adevărat texan, înconjurat de lume veselă și efervescentă și cai frumoși care aleargă nestingheriți pe Marile Câmpii.

În realitate Work and Travel în Texas nu înseamnă condus turme de vite sau participări la rodeo. Poate însemna lucrul într-un restaurant de tip fast food, într-un parc de distracții sau hotel. Înseamnă lucrul cu oameni din diferite țări, îmbunătățirea limbii engleze și bineînțeles, o șansă de creștere a venitului.

Dacă aș fi din nou studentă, eu una nu cred că aș mai rata o astfel de oportunitate.

 

Articol scris pentru SuperBlog 2017. Fotografiile nu îmi aparțin.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s